למה לי לבשל במקום לקנות שווארמה?!
- זה משתלם. יותר זול להכין אוכל בבית מאשר לקנות מנה בחוץ.
- אוכל שבישלת בעצמך בדר"כ יותר טעים
- אתה שולט במה שאתה אוכל - אין לך מושג איך באמת הכינו את האוכל שקניתם בפלאפל בר ו
- אם אתה חייל, בחורות מתות על גבר שיודע לבשל... סתם שתדעו.
או קיי אז יצאת חמשו"ש ואתה בעניין של להכין ארוחת שבת מפנקת לך ולחברה' בדירה (או אולי לחברה בדירה ;-) ) איפה אתה מתחיל אתה שואל את עצמך? אז מרוכז בדף הזה יש מספר טיפים שיעזרו לך להשיג את היעד שלך: מקסימום טעם במינימום כסף!!! תהנו ובתאבון
שלב א' - קניית מוצרים
1. מבצעים!!! נכנסתם לשופרסל עם החוגר ומה לעשות צריך לזכור שיש לך רק 120 ש"ח אם לא ביזבזת אותם כבר על שטויות... אז דבר ראשון זה לחפש מוצרים שיש עליהם מבצע.
לדוגמא, אם חשבתם לקנות קטשפ של היינז ובמקרה יש מבצע על קטשפ של מוצר אחר... אז תלכו על המוצר עם המבצע. אם יש מבצע שדורש קנייה של יותר מיחידה אחת, תעשו חישוב, יכול להיות שמשתלם לכם לקנות יותר ממה שתשתמשו בשבת אחת כדי שיישאר לכם גם לשבת הבאה...
2. להשוות בין חנויות שונות לפני שאתם קונים! במקרה ואתם גרים קרוב לשוק, כדאי לשקול אם לקנות בשוק או בסופר. בשוק בדרך כלל מוצרים כמו ירקות פירות ומאפים יורדים במחיר לקראת סוף היום בשוק, אז הכי משתלם לקנות בערב חמישי או כ-שעתיים לפני כניסת שבת... חוצמזה, סוגי הפירות וירקות (והמחיר שלהם) משתנים בהתאם לעונה... אז ככל אצבע - אם זה עולה מעל 4 או 5 שקל לקילו, כדאי לשאול את עצמך אם באמת יש לזה צורך.
מוצרים כמו בקבוקי שתייה וארגזים סגורים (כל מה שלא הוכן במקום למשל לחם עוגיות וכו במאפייה בשוק או שלא מוכרים לפי משקל למשל פרות ירקות וכו') יהיה בדרך כלל יותר זול לקנות בסופר.
3. לאלטר - מה שחשבת לקנות יקר מדי או לא נמצא במלאי? תחשבו על משהו אחר שיכול לעבוד במקום... חלק מהכיף בבישול זה לנסות דברים חדשים - בהרבה מקרים אין נכון/לא נכון אז תרגישו חופשיים להמציא מתכונים משלכם! איך אתם חושבים שהמציאו את השקשוקה? (אני מניח ;-))
4. לחשוב בריא!!! גם אם אתם לא בנות בדיאטה - במקום לקנות צ'יפס ביסלי וממתקים לארוחת הערב שלכם, תדלגו על הג'אנק אם אין לכם קודם אוכל בסיסי כמו בשר, פחממות, לחם וכו'... תאמינו לי שזה יותר כיף לאכול משהו בריא ומשביע.
שלב ב' - הכנה לבישול
להלן רשימת מכשירים חיונית לכל חייל - כדי להכין אוכל נורמלי, צריך ציוד בסיסי נורמאלי, תקין ונקי.
- כיריים (גז או חשמל)
- לפחות שני סירים
- כרש חיתוך וסכינים
- כפות ערבוב
No comments:
Post a Comment